Vivian Langenberg

Bloemen

‘Bloemen zijn als een rode draad in mijn leven’

‘Ooit had ik de droom een eigen bloemenzaak te beginnen, een andere droom was om met kinderen te werken. Die laatste droom heb ik verwezenlijkt, ik werk als activiteiten-coördinator op de Sancta Maria. Bloemen zegt iets over mijn creatieve kant, ik haal er een hoop positiviteit uit. Ik heb het ontzettend naar mijn zin op mijn werk, maar je weet maar nooit, het blijft knagen, heb ik ooit toch een bloemenzaak

Bloemen zijn als een rode draad in mijn leven.Ze bieden me houvast en positiviteit. Mijn vader overleed 15 jaar geleden, natuurlijk ga je dan een moeilijke periode. Het zien, ruiken en werken met bloemen ontspande me. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt, dat geeft een voldaan gevoel, ik kan er echt van genieten. Het feit dat je iets in je hoofd hebt en het eruit kan laten komen geeft zelfvertrouwen.

Die band met bloemen heb ik altijd al gehad, ik ben steeds met planten en bloemen in de weer geweest. Creativiteit kreeg ik van huis uit mee, mijn moede is kunstenares, ze maakt aquarellen (Joke Struijs).

Toen ik mezelf ging wonen kon ik helemaal los gaan met mijn creativiteit, inrichten en natuurlijk bloemen. Er staan altijd meerdere bloemstukken in huis. Ik woonde net op mezelf toen ik deel nam aan mijn eerste bloemschikcursus. Ik volg nog steeds workshops om nieuwe dingen te kunnen leren.

Het is geen goedkope bezigheid, toch heb ik er altijd voor gezorgd dat er altijd genoeg over was voor mijn passie. Ik zeg passie, omdat het meer dan een hobby is, het is onlosmakelijk met mij verbonden. Als ik ze niet heb, voel ik me niet blij.

De tulp is mijn lievelingsbloem, ze zijn mooi van vorm en in zoveel kleuren te vinden. Het is nu geen tulpentijd, anders had ik er natuurlijk een paar mooie meegenomen. Ik ga graag naar zo’n tulpenveld in het voorjaar, dan pluk ik er meteen vijftig en ben ik helemaal gelukkig.

Het fröbelen, met je handen bezig zijn, dat vind ik heerlijk om te doen’.

Vivian Langenbergadmin
029