Wim Musters

Reddingsboei

‘Vanuit haar voorbeeld ervaar ik mijn maatschappelijke betrokkenheid’. 

 
‘Mijn vader was militair, daardoor hebben we overal en nergens gewoond. In de jaren zeventig ben ik terug naar Bergen op Zoom gekomen. Mijn broers waren lid van de VVD en dus werd ik ook lid. Ik ging naar een ledenvergadering, de club was zo gesloten als een oester. Ik kwam er niet tussen en ben na een aantal maanden er uit gestapt met het idee nooit meer in de politiek te gaan.
 
Jaren later had ik in mijn rol als voorzitter van de reddingsbrigade een akkefietje met de gemeente, waar we samen niet uit kwamen. Ik ben op een gemeenteraadslid af gestapt en via hem werd het probleem in de raad opgelost. Het motiveerde mij ook weer iets te kunnen en willen betekenen voor anderen.
Ik werd door dit raadslid uitgenodigd naar hun ledenvergadering te komen. Het CDA heeft me vakkundig binnen gehengeld, het was een open, welkome club. Mijn start bij het CDA stond in het teken van het welkome gevoel, later, toen ik me ging verdiepen in de standpunten ben ik pas echt CDA-er geworden.
 
Mijn vader was politiek geïnteresseerd en wij kregen dat als jongens mee, hij trad ook graag op de voorgrond, kon de aandacht op een sympathieke manier naar zich toe trekken. Een man om trots op te zijn. Het zit in onze genen om graag wat te vertellen te hebben. Ik wil geen haantje de voorste zijn, maar je moet jezelf wel goed kunnen verwoorden en stevig in je schoenen staan.
 
Mijn ouders gaven me de waarde van familie mee, bij elkaar terecht kunnen en er voor elkaar zijn. Ik ben een familiemens en een familiemens is automatisch een mensen-mens. Ik roep niet gauw weerstand op en heb altijd een goede band op kunnen bouwen met mensen. Ik heb me in allerlei verenigingen ingezet die met mensen bezig zijn (Zonnebloem, reddingsbrigade, brandweer, etc.). Ik heb in veel besturen gezeten. Ik vind dat ik me als politicus in het maatschappelijk middenveld moet bewegen om zo een goed beeld te krijgen van wat er in de samenleving leeft.
 
Ik denk dat ik de verplichting heb mijn talenten in te zetten voor mensen die dat nodig hebben.
Mijn moeder hielp alles en iedereen, niets was te veel voor haar, zij was een voorbeeld voor mij. Zij voedde mij op door te laten zien dat je altijd mensen kan en moet helpen. Vanuit haar voorbeeld ervaar ik mijn maatschappelijke betrokkenheid.
 
Ik ben trots dat ik twee periodes fractievoorzitter ben geweest van een club met sterke karakters. Ik ben trots op mijn manier van leiding geven aan die fracties.
 
Het kan me frustreren dat veel vergaderingen erg lang duren. Als je me niet in dertig seconden kan overtuigen, dan ook niet in dertig minuten.
 
Na zestien jaar in de raad, waarvan acht jaar fractievoorzitter zit mijn termijn erop. Dat wil niet zeggen dat ik CDA af ben, ik zal me sociaal maatschappelijk blijven inzetten. Er is nog genoeg waarbij ik bestuurlijk actief kan zijn.  ‘.
 
 
Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Beweeg me alle mensen die zich verkiesbaar stellen uitgenodigd te vertellen wat hen beweegt actief te zijn in de Bergse politiek, deze keer Wim Musters (CDA). 
Bent u ook actief in de Bergse politiek en wilt u meedoen aan dit unieke project? Meld u dan aan hier aan o.v.v. politiek.
 

Bestel deze foto

Wim Mustersadmin
019